Τι είναι η «λευκή πνευμονία» που προκαλεί παγκόσμιο τρόμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Τι είναι η «λευκή πνευμονία» που προκαλεί τρόμο στην Κίνα και ήδη έχει φτάσει σε χώρες της Ευρώπης, ποια είναι τα συμπτώματα και πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στο Dnews είχε πει πώς: «Θεωρώ αδύνατο να μην υπάρχουν καθόλου πνευμονίες απο μυκόπλασμα στην Ελλάδα. Το μικρόβιο είχε ήδη εξάπλωση, δεν είναι καινούργιο, ούτε μας ήρθε από την Κίνα» ενώ όσον αφορά την εξάπλωση των κρουσμάτων πνευμονίας παρατήρησε ότι «η πνευμονία λόγω των μέτρων δεν πολυκυκλοφορούσε».

Τονίζεται ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά τόσο στην Κίνα όσο και σε αρκετές χώρες του κόσμου, κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην ευαλωτότητα των οργανισμών που δεν είχαν έρθει σε επαφή με το συγκεκριμένο μικρόβιο.

Ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα» στο mega και είπε: «Με βάση τα στοιχεία που έχουν δώσει οι Κινέζοι, και στον ΠΟΥ δεν αναφέρουν κάποιο καινούριο παθογόνο.

Λένε ότι είναι μία έξαρση γνωστών παθογόνων εκ των οποίων το ένα είναι το μυκόπλασμα της πνευμονίας και φαίνεται ότι οφείλεται στο γεγονός είναι ο πρώτος χειμώνας τους και δεν έχουν μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Άρα δεν είναι ένα μικρόβιο στην Κίνα που περιμένουμε να έρθει και στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, είναι κοινά μικρόβια που υπάρχουν και εδώ και έχουν προκαλέσει μία έξαρση στα νοσοκομεία εκεί πέρα.

Ο λόγος που υπάρχει αυτή η κινητοποίηση και στην Ευρώπη και οι φόβοι είναι γιατί υπήρχε ένα σήμα σε ένα δίκτυο για μια συρροή πνευμονιών που δεν μπορούσε να διαχειριστεί από την Κίνα και αυτό οδήγησε σε ένα καμπανάκι τον ΠΟΥ το οποίο απαντήθηκε με τα προαναφερθέντα.

Παρατηρείται αύξηση πνευμονιών γνωστής αιτιολογίας σε παιδιά και σε ενήλικες που δίνουν την εντύπωση ότι μπορεί να συμβεί και σε άλλες χώρες και στην Ελλάδα.

Δεν το γνωρίζουμε ακόμα γιατί η ψυχρή περίοδος ξεκίνησε τώρα σε εμάς. Δεν περιμένουμε κάτι εντυπωσιακό. Μέτρα αν δεν υπάρχει σημαντική πίεση στο ΕΣΥ δεν προβλέπεται να μπουν. Έχουμε πει για τον εμβολιασμό και την ατομική υγιεινή».xx