Τρεις «κόκκινες γραμμές» θέτουν οι Θεσσαλοί αγρότες για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

«Να υπάρξουν μέτρα αναπλήρωσης του εισοδήματος για το 2024, να αλλάξει η ασφαλιζόμενη αξία του ΕΛΓΑ και να γίνουν έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας».Αυτές είναι οι τρεις “κόκκινες γραμμές”που θέτουν οι Θεσσαλοί αγρότες για τη συνάντηση της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανέφεραν σήμερα τα μέλη της επιτροπής των μπλόκων της Θεσσαλίας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σε ξενοδοχείο της Λάρισας.

Οι πρόεδροι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Λάρισας Ρίζος Μαρούδας και Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας ανέφεραν ακόμη ότι την Κυριακή οι αγρότες θα μεταβούν στο Κιλελέρ με τα τρακτέρ για να τιμήσουν την εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων και να στείλουν ένα μήνυμα ότι οι αγωνιστικές τους διεκδικήσεις συνεχίζονται…

Απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών πως δεν υπάρχουν άλλες δημοσιονομικές αντοχές για παροχές, ο κ. Μαρούδας εξήγησε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια από την κυβέρνηση και να στηριχθεί η Θεσσαλία και να ικανοποιηθούν και άλλα αιτήματα.

Για παράδειγμα η πρόταση της κυβέρνησης για την κιλοβατώρα: Αυτή τη στιγμή στα οικιακά ρεύματα υπάρχουν συμβόλαια με φθηνότερη κιλοβατώρα. Άρα έχει ξεπεραστεί η πρόταση της κυβέρνησης… Στο πετρέλαιο επιμένουμε ότι υπάρχουν τα χρήματα και πρέπει να δοθούν στους αγρότες και όχι στους εφοπλιστές.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν ακόμη ον Σωκράτης Αλειφτήρας εκπροσωπώντας τους αγρότες των Φαρσάλων, ο Γιάννης Κουκούτσης πρόεδρος του ΑΣ Πλατυκάμπου και ο Γιάννης Τσούτρας μέλος της ΕΟΑΣ Καρδίτσα, καθώς και αγρότες από τα υπόλοιπα μπλόκα της Θεσσαλίας.