“Τσουχτερή” μου… λαϊκή!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Σύμφωνα με δηλώσεις καταναλωτών, αρκετά “τσουχτερή” βρήκαν την λαϊκή αγορά της Τρίτης σε αρκετά προϊόντα πρώτης ανάγκης.Εάν και τα περισσότερα προϊόντα αποτελούν παραγωγή των αγροτών και της περιοχής μας, επομένως φρέσκα, οι τιμές τους ήταν σχεδόν απαγορευτικές.

Είναι γνωστό ότι όλα τα έξοδα των παραγωγών και εμπόρων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη το τελευταίο διάστημα χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν την παραμικρή μείωση, και για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι θα πρέπει να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρότασή μας λοιπόν είναι να εξετάσει ο Δήμος και η Περιφέρεια το κόστος εξόδων των παραγωγών και εμπόρων, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος τους που θα συμβάλει τουλάχιστον σε μείωση τιμής στα προϊόντα.

Η μείωση της ενοικίασης χώρου, ρεύματα κτλ, ίσως να φέρει και μείωση στις τιμές, και σαφώς, θα μπορούσε να εξεταστεί παράλληλα το ίδιο με τα καταστήματα εστίασης της πόλης. Φυσικά όλα τα παραπάνω απαιτούν ουσιαστική συζήτηση στο τραπέζι των διαβουλεύσεων.

Ίσως ένα τέτοιο βήμα προσελκύσει και άλλους παραγωγούς να συμμετάσχουν με πάγκους στη λαϊκή μας αγορά και να φέρει ανταγωνισμό μεταξύ εμπόρων.xx