Υποστήριξη για τη συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Τον Νοέμβριο ξεκίνησε η συνεργασία του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων – Συνεχιζόμενη Δομή, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ), με το 4ο Νηπιαγωγείο, το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων με στόχο την συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) των μαθητών Ρομά.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε επικοινωνία της κοινωνιολόγου του Παραρτήματος Ρομά με τις διευθύντριες των συγκεκριμένων σχολείων και την επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων σχετικά με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων ενημερώνουν τους γονείς των μαθητών και τους παραπέμπουν στο Παράρτημα Ρομά. Η νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά παρέχει υποστήριξη για να συμπληρωθεί το ιστορικό των παιδιών και κλείνει το απαραίτητο ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Επιπλέον συνοδεύει γονείς και μαθητές στο Κέντρο Υγείας για να διευκολυνθεί η διεξαγωγή της δράσης. Η επισκέπτρια υγείας ελέγχει την εμβολιαστική κάλυψη των μαθητών και ο παιδίατρος εξετάζει τα παιδιά και συμπληρώνει το Α.Δ.Υ.Μ.

Αντίστοιχη υποστήριξη παρέχεται και σε περιπτώσεις που οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να εξεταστούν από ιδιώτη παιδίατρο για τη συμπλήρωση του Α.Δ.Υ.Μ..ΧΧ