Φυσιολογικός τοκετός vs καισαρική!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι μια φυσιολογική διαδικασία που σηματοδοτεί τη γέννηση ενός παιδιού και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας. Κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού, ο οργανισμός της γυναίκας λειτουργεί συνεργατικά για να οδηγήσει στη γέννηση του παιδιού χωρίς την ανάγκη επεμβάσεων.

Η διάρκεια του τοκετού δεν είναι συγκεκριμένη. Αντίθετα, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την εκάστοτε κατάσταση της υγείας της εγκύου, την εμπειρία του μαιευτήρα και τις ενδεχόμενες επιπλοκές.

Η φυσιολογική γέννα είναι μια επώδυνη διαδικασία, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι ανακούφισης της μέλλουσας μητέρας, όπως το μασάζ, οι ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης, η επισκληρίδιος αναισθησία και άλλοι πολλοί.

 

Γεννήστε, με Καισαρική τομή!

Η καισαρική τομή επιβάλλεται για ιατρικούς λόγους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πρόκειται για μια ασφαλή μέθοδο τοκετού, τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογνό. Το μόνο μειονέκτημα είναι η μετεγχειρητική ενόχληση. Η καισαρική γέννα διαρκεί συνήθως 30’ – 45’ και η διάρκεια της νοσηλείας στο μαιευτήριο είναι περίπου 3-4 μέρες, κατά την οποία χορηγείται συστηματικά αντιβίωση, παυσίπονα και αντιθρομβωτική αγωγή.

Στα πλεονεκτήματά της συγκαταλέγονται, μεταξύ, άλλων, η μικρή της διάρκεια, η δυνατότητα προγραμματισμού και η αποφυγή έτσι του άγχους της μέλλουσας μητέρας, η αποφυγή πρόκλησης βλαβών στον κόλπο και στο περίνεο κ.ά.

Πόσο σημαντικός είναι ένας έμπειρος μαιευτήρας;

Ένας μαιευτήρας έμπειρος και εξειδικευμένος είναι αυτό που χρειάζεται η μέλλουσα μητέρα για να νιώθει ασφάλεια και ηρεμία. Εκτός από τη συναισθηματική στήριξη που της παρέχει, είναι εκείνος που χάρη στην εμπειρία και τις γνώσεις του, θα μπορέσει να αναγνωρίσει εγκαίρως τα ενδεχόμενα προβλήματα και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας της μητέρας και του παιδιού.

Επιλέξτε, λοιπόν, κάποιον έμπειρο και αναγνωρισμένο μαιευτήρα και γεννήστε το μωράκι σας με απόλυτη ασφάλεια.XX