Χαλάει ο καιρός: Έρχεται κύμα κακοκαιρίας από Ιταλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, το Σάββατο φέρνει στη χώρα φέρνει βροχές, καταιγίδες και ανέμους.

Παράλληλα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή με τις βροχές και τις καταιγίδες να μετατοπίζονται στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα αναμένονται βροχές στα πιο νότια τμήματα της χώρας, δηλαδή προς το νότιο Ιόνιο και γύρω από την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Βροχές θα σημειωθούν και προς την περιοχή του βορειοδυτικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα, οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα γυρίσουν σε νοτιάδες και θα πνέουν στα 6 με 7 μποφόρ. Μέσα στο Αιγαίο θα παραμείνει ο μέτριος βορειανατολικός άνεμος.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογες διακυμάνσεις και θα φτάσει σε αρκετές περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εστιάσουν κυρίως προς τα δυτικά τμήματα και του ανατολικού Αιγαίου ενώ, σιγά – σιγά θα μάς προσεγγίσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την περιοχή της Ιταλίας. Από τη μία πλευρά, το σημερινό κύμα κακοκαιρίας θα βρίσκεται σε εξασθένηση, προς τα πιο ανατολικά τμήματα του Αιγαίου Πελάγους και, από την άλλη, στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας μας ξεκινάει και πάλι ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

Το Σάββατο φτάνει το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, που θα στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες θα ενιχυθούν, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.xx