Χατζηδάκης: Ενισχύσεις 600 εκατ. ευρώ για τους αγρότες της Θεσσαλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Μεγάλη οικονομική ενίσχυση για τους αγρότες της Θεσσαλίας ανακοίνωσε από τον Βόλο ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το newsbomb, ανέφερε ότι ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων έχει φτάσει στους λογαριασμούς των παραγωγών της Θεσσαλίας Την ερχόμενη βδομάδα θα δοθούν και οι επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους αγρότες μας. Μέχρι και τα τέλη Απριλίου για τους αγρότες της Θεσσαλίας είτε από αποζημιώσεις ή από άλλες ευρωπαϊκές πηγές ενισχύσεων θα έχει δοθεί κονδύλι ύψους 600 εκ. ευρώ” είπε.

Σε ότι αφορά τα έργα σημείωσε πως η Θεσσαλία είναι σε πρώτη προτεραιότητα και οι υποδομές θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Ως προς τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι μειώθηκαν ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων, ο φόρος στα μερίσματα και οι εργοδοτικές εισφορές σημειώνοντας εκ παραλλήλου ότι δημιουργήθηκε ένα ειδικό καθεστώς που αποσκοπεί στην προσέλκυση φορολογικών κατοίκων της αλλοδαπής, με απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος 50% για επτά χρόνια για όσους δημιουργούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. «Στόχος μας είναι να πείσουμε τους συμπατριώτες μας που έφυγαν στο εξωτερικό πριν από αρκετά χρόνια -η γενιά του brain drain- να επιστρέψουν στη χώρα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το κλειδί της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στον συνδυασμό της δημοσιονομικής σοβαρότητας με μια φιλική προς την επιχειρηματικότητα πολιτική.

Όπως είπε, η οικονομία μας ανέκαμψε γρήγορα τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρά τις διαδοχικές κρίσεις όπως η πανδημία, τιμές ενέργειας και πόλεμος στην Ουκρανία υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα πέτυχε τη δημοσιονομική εξυγίανση χάρη σε έναν πρωτοφανή ρυθμό μείωσης του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ και αποκατέστησε το πρωτογενές της πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας είναι 5πλάσιος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, παρά τις επιπτώσεις από τις διεθνείς εξελίξεις και από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα μας. Και αυτό υπογραμμίζει , σύμφωνα με τον ίδιο, “την επιτυχία στο μείγμα πολιτικής που ακολουθούμε, που έχει βασιστεί σε δύο πυλώνες. Δημοσιονομική πειθαρχία από την μία πλευρά και μία φιλοεπενδυτική προσέγγιση από την άλλη”.

Πρόσθεσε ότι η χώρα θέλει να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις στους κλάδους της πράσινης ενέργειας, των logistics και του τουρισμού, ώστε να καλύψει το κενό με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Ειδική ήταν η αναφορά του στην κατεστραμμένη Θεσσαλία και τους αγρότες.xx