Χρεώσεις POS: Πίεση στις τράπεζες για μείωση των προμηθειών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Να μειώσει το τέλος που επιβάλλουν οι τράπεζες στις συναλλαγές μέσω POS, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη τον «χορό» των μειώσεων άνοιξε μία τράπεζα, ενώ σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα πιστωτικά ιδρύματα. Η κυβέρνηση ζητά να μπει «μαχαίρι» και στις υπόλοιπες χρεώσεις των συναλλαγών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το newsbomb, μία συστημική τράπεζα μείωσε τις χρεώσεις κατά 50%. Το ζητούμενο είναι οι χρεώσεις να μειωθούν όσο γίνεται περισσότερο ιδίως σε συναλλαγές μικρής αξίας, όπως σε περίπτερα ακόμη και σε πρατήρια καύσιμων.

Από την πλευρά τους, οι τράπεζες προτίθενται να μειώσουν τις χρεώσεις σε συναλλαγές έως 10-15 ευρώ, π.χ από 0,2% στο 0,1%. Πρέπει όμως να μειώσουν την προμήθεια και οι πάροχοι των POS, όπου το τελικό κόστος φτάνει από το 0,4% έως και πάνω από 2%.

Δεκάδες ευρώ πληρώνουν κάθε χρόνο οι πολίτες για τις συναλλαγές του μέσω τραπεζών είτε ηλεκτρονικών είτε έγχαρτων, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο ζητά από τις τράπεζες να τις μειώσουν.

Την ελαχιστοποίηση των τραπεζικών προμηθειών ζητά και ο πρόεδρος των κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Μασούτης.xx