Εκατοντάδες τρακτέρ και πούλμαν με αγρότες θα αναχωρήσουν από ολόκληρη την επαρχία με κατεύθυνση την Αθήνα σε μια κλιμάκωση η οποία έχει να σημειωθεί χρόνια και απαιτεί χειρουργικές κινήσεις τόσο από την πλευρά της Κυβέρνησης όσο και από την πλευρά των αγροτών για να μην εκτροχιαστεί. Το Μαξίμου θα αφήσει τα τρακτέρ να μπουν συντεταγμένα στην Πρωτεύουσα ελπίζοντας πως αμέσως μετά το κίνημα θα «ξεθυμάνει».
Σήμερα το πρωί βάζουν μπρος τις μηχανές οι αγρότες για την μεγάλη κάθοδο στην Αθήνα παρά τις αρχικές αντιδράσεις της Κυβέρνησης. Μπορεί να “θέρισαν” τα κυβερνητικά “μπλόκα” αλλά το Μέγαρο Μαξίμου δεν σκοπεύει να τους αφήσει να “αλωνίσουν” και διαμηνύει πως ούτε θα ανεχθεί το να προκαλέσουν έμφραγμα στην Πρωτεύουσα, ταλαιπωρώντας εκατομμύρια πολίτες, ούτε πρόκειται να βρεθεί μαγικά πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για έξτρα παροχές παρά τις δυναμικές κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των τρακτέρ τα οποία θα κινηθούν προς την Αθήνα είναι τριψήφιος. Το σχέδιο των αγροτών είναι να συνενωθούν στην εθνική οδό και να φτάσουν “κομβόι” την Τρίτη το πρωί στην είσοδο της πρωτεύουσας.
Την ίδια ώρα με πούλμαν θα μεταφερθούν εκατοντάδες συνάδελφοί τους από τα μπλόκα της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Η συμμετοχή αγροτών στο συλλαλητήριο την ίδια ώρα αρχίζει και αυξάνεται. Μέρα με τη μέρα παίρνουν τηλέφωνο και κλείνουν θέση για συμμετοχή.
Η κάθοδος των τρακτέρ στην πρωτεύουσα ξεκινά σήμερα το πρωί με τους αγρότες των Τρικάλων να βγαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και να κατευθύνονται προς την Καρδίτσα όπου και θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους.
Ταυτόχρονα οι αγρότες του Βόλου με τα τρακτέρ τους, μέσω της εθνικής οδού θα φτάσουν στον Πλατύκαμπο και θα ενωθούν με τους αγρότες της Λάρισας.
Δύο μεγάλα κομβόι θα ξεκινήσουν το απόγευμα για την Ανθήλη της Φθιώτιδας και στη συνέχεια για το Κάστρο Βοιωτίας όπου θα ενωθούν με τους αγρότες της Πιερίας και θα διανυκτερεύσουν. Οι αγρότες της Εύβοιας με τα τρακτέρ τους θα στρατοπεδεύσουν στο Σχηματάρι και όλοι μαζί το πρωί της Τρίτης θα πάρουν το δρόμο για την Αθήνα.
Σήμερα το πρωί οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία θα φορτώσουν τα τρακτέρ τους σε νταλίκες και θα τα οδηγήσουν στο Κάστρο Βοιωτίας. Από εκεί θα τους παραλάβει η αστυνομία και θα τους οδηγήσει στην Αθήνα.
Το μεγάλο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης στις 18:30 το απόγευμα και αναμένεται να συμμετέχουν έως και 5.000 αγρότες, πολλοί εκ των οποίων θα περάσουν τη νύχτα στο Σύνταγμα. Κύριο αίτημα τους το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία.
xx