Αποζημιώσεις ύψους 73 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο ΕΛΓΑ σε ασφαλισμένους παραγωγούς για ζημιές του 2025, κατόπιν απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, και του προέδρου του Οργανισμού, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος.
Η πληρωμή πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2026 και αφορά εκκαθαρίσεις πορισμάτων για τον εαρινό παγετό του 2025, σε καλλιέργειες που επλήγησαν κατά το ανθικό στάδιο.
Παράλληλα, στο ίδιο πακέτο ενισχύσεων περιλαμβάνονται αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, οι οποίες καλύπτονται από τον κανονισμό του Οργανισμού.
Σημειώνεται ότι κατά το τελευταίο τετράμηνο ο ΕΛΓΑ έχει καταβάλει συνολικά περίπου 200 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις του 2025.
Η διαδικασία εκκαθάρισης για περιορισμένες εκκρεμείς περιπτώσεις αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου, οπότε και θα καταβληθούν τα υπόλοιπα ποσά στους δικαιούχους παραγωγούς.

XX
