8 τρόποι να μειώσετε τον λογαριασμό στο σούπερ μάρκετ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε στα σούπερ μάρκετ σημαντικά υψηλότερες τιμές σε βασικά τρόφιμα όπως τα αυγά, το βοδινό κρέας και το γάλα. Αυτό σημαίνει πως ανεξάρτητα από το πόσο «έξυπνα» καταναλώνουμε, θα πληρώσουμε πολλά παραπάνω.

Υπάρχουν ωστόσο τρόποι να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα για ψώνια και να εξακολουθείτε να βάζετε θρεπτικά γεύματα στο τραπέζι!

Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές για να μειώσετε τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ όταν ο πληθωρισμός ανεβάζει τις τιμές.

1. Κάντε μια λίστα
Ο προγραμματισμός βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι πως έτσι αποφεύγετε τις παρορμητικές αγορές που φουσκώνουν τον λογαριασμό.

2. Μην πληρώνετε «χρυσά» φρούτα και λαχανικά
Η επιλογή κατεψυγμένων ή αποξηραμένων φρούτων και λαχανικών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να εξακολουθείτε να λαμβάνετε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας.

Αναζητήστε επιλογές που έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε πρόσθετα σάκχαρα και αλάτι ή αντικαταστήστε ένα πιο ακριβό φρούτο ή λαχανικό με κάτι φθηνότερο. Ας πούμε μπορείτε αντί για έτοιμη σαλάτα να αγοράσετε ένα μαρούλι και να το κόψετε μόνοι σας!

3. Παίξτε με τις εκπτώσεις
Κάποιοι από εσάς μπορεί να είστε ήδη έμπειροι στη μελέτη των εβδομαδιαίων φυλλαδίων με τις εκπτώσεις των σούπερ μάρκετ.

Όσοι δεν το κάνετε, δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε! Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ προσφέρουν εκπτώσεις διαρκώς, επομένως μια καλή λύση είναι να στηρίξετε το μενού της εβδομάδας σε αυτές.

4. Συγκρίνετε τις τιμές μονάδας
Κάτω από την τιμή του προϊόντος κρύβονται οι πιο σημαντικές πληροφορίες! Πιο συγκεκριμένα εκεί θα βρείτε την τιμή μονάδας ή κιλού που σας επιτρέπει να βρείτε την πιο οικονομική επιλογή.

5. Δώστε έμφαση στην πρωτεΐνη
Συχνά η πρωτεΐνη είναι από τα πιο ακριβά συστατικά του πιάτου μας. Προτιμήστε οικονομικές επιλογές ή ψωνίστε όταν βρείτε προσφορά και καταψύξτε για το… μέλλον!

6. Μεταφράστε σωστά την ημερομηνία λήξης
Ένα συνηθισμένο λάθος των καταναλωτών είναι να συγχέουν την ημερομηνία λήξης με την ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση έως».

Ενώ στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να τηρείτε ευλαβικά όσα λέει η ετικέτα, στη δεύτερη δεν σημαίνει πως το προϊόν είναι για… πέταμα.

7. Αγοράστε ποσότητα… αν βγάζει νόημα
Εφόσον βρείτε μια καλή τιμή, έχει νόημα να αγοράσετε μεγαλύτερη ποσότητα και να κάνετε ένα μικρό στοκ για το μέλλον.

8. Μην «κολλάτε» σε ένα μαγαζί
Μπορεί να έχετε κάποιο αγαπημένο κατάστημα, αλλά όταν θέλουμε να μειώσουμε το μπάτζετ δεν χωράνε… συναισθηματισμοί. Αν κάποιο άλλο κατάστημα έχει χαμηλότερες τιμές ή κάποια προσφορά που σας ενδιαφέρει, κάντε μια επίσκεψη!xx