Ένα όμορφο «αντίο» στο Γυμνάσιο – Η τελετή αποφοίτησης του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Η Σχολική Χρονιά 2025-2026 ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο και συγκινητικό τρόπο, μέσα από την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση της Γ΄ Τάξης Γυμνασίου του σχολείου μας – 2 ο   Γυμνάσιο Φαρσάλων.Μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Γονέων/Κηδεμόνων  συγκεντρώθηκαν σε μια ζεστή γιορτή γεμάτη
συναισθήματα, μουσική και πολύτιμες αναμνήσεις από τα χρόνια του Γυμνασίου.

Το κλίμα της ημέρας ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης, καθώς αποχαιρετούσαν ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής τους και ετοιμάζονταν να ανοίξουν τα φτερά τους για το Λύκειο και το μέλλον. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ίδιων των παιδιών και οργανώθηκε με την
επιμέλεια της κ. Μπουλασίκη Μαρίας – καθηγήτριας Μουσικής, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της ημέρας. Την εκδήλωση συντόνιζε και παρουσίασε η κ. Γκρίνια Γιαννούλα-Φιλόλογος.

Η γιορτή ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της Διευθύντριας του σχολείου, κ. Τασιοπούλου Βίκυς – Φιλόλογος η οποία συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθεια και την πρόοδό τους, ενώ ευχήθηκε να συνεχίσουν με ήθος, όνειρα και αγάπη για τη γνώση. Ακολούθησαν συγκινητικές τοποθετήσεις, της Συμβούλου Σχολικής Ζωής κ. Μουχτή Ζωής-Φιλόλογος, των  καθηγητών/καθηγητριών, των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων καθώς και του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου.

Ιδιαίτερη θέση στην εκδήλωση είχε η προβολή οπτικοακουστικού υλικού από δράσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις της χρονιάς, όπως η δράση για τα δικαιώματα των παιδιών, η εκδρομή στην Κέρκυρα, οι δράσεις φιλαναγνωσίας της Σχολικής Βιβλιοθήκης και η εκπαιδευτική εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη, οι δράσεις των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Οι εικόνες και τα βίντεο ξύπνησαν έντονες αναμνήσεις και γέμισαν όλους με χαμόγελα αλλά και νοσταλγία.

Η μέρα πλαισιώθηκε μουσικά με  αγαπημένα τραγούδια  Ελλήνων δημιουργών, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαράς, συγκίνησης και αισιοδοξίας.Ακολούθησαν τα αναμνηστικά δώρα, τα καλοκαιρινά μπλουζάκια του Δήμου
Φρσάλων, τα μπρελόκ του Συλλόγου Γονέων /Κηδεμόνων και του σχολείου μας οι τυπωμένες ευχές με vintage αισθητική και ένα στυλό με αγαπημένα χρώματα.

Το σχολείο αποχαιρέτησε τους αποφοίτους με θερμές ευχές για δύναμη, πρόοδο και ένα όμορφο ταξίδι γνώσης και ζωής, κρατώντας πάντα ζωντανές τις αξίες της προσπάθειας, της μάθησης και της ανθρωπιάς.



xx