Ο καιρός της Παρασκευής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Για σήμερα Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ιθάκης, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία, αναφέρει η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ οι καταιγίδες θα πλήξουν το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας, Διαποντίων νήσων, Παξών, Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο (περιοχή Λήμνου)

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια κυρίως σε Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και νότια Πελοπόννησο.

Τοπικά θυελλώδης νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με ριπές έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο και την Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και μικρή άνοδο στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.



xx