Στο προσκήνιο επανέρχονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες με το σύστημα παρακολούθησης αγροτικών εκτάσεων (monitoring), με το ζήτημα να αφορά και παραγωγούς του Δήμου Φαρσάλων.
Το θέμα έφτασε στη Βουλή μέσω Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αίτημα να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που εξακολουθούν να εμφανίζονται σε παραγωγούς της Θεσσαλίας.
Μεταξύ των περιοχών στις οποίες καταγράφονται προβλήματα αναφέρονται τα Φάρσαλα, ο Αλμυρός και ο Ρήγας Φεραίος.
Οι εκκρεμότητες αφορούν σειρά καλλιεργειών, μεταξύ των οποίων σιτηρά, αραβόσιτο, κτηνοτροφικά και σανοδοτικά φυτά, ψυχανθή και όσπρια, προκαλώντας ανησυχία για την ομαλή καταβολή των προβλεπόμενων ενισχύσεων.
Για την επαρχία Φαρσάλων το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς έρχεται σε μία ήδη δύσκολη περίοδο για τον αγροτικό κόσμο, με παραγωγούς οσπρίων να αντιμετωπίζουν παράλληλα πιέσεις στις τιμές και δυσκολίες στη διάθεση της παραγωγής.
Ζητούμενο είναι να υπάρξει σαφής διαδικασία αντιμετώπισης των εκκρεμοτήτων, ώστε δικαιούχοι παραγωγοί να μη βρεθούν αντιμέτωποι με απώλεια ενισχύσεων λόγω προβλημάτων που έχουν προκύψει κατά τους ελέγχους.

xx
