Προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις 14 Οκτωβρίου – Σε κινητοποίηση οι αγρότες της Θεσσαλίας
Στη Λάρισα αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο σύντομης επίσκεψης με προγραμματισμένες παρουσίες σε εκδηλώσεις και δράσεις στην περιοχή.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσία του σε εγκαίνια ενεργειακής μονάδας, καθώς και την παράδοση δωρεάς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Στην περιοχή αναμένεται να βρεθεί και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας παραμένουν έντονα. Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων, οι καθυστερήσεις σε πληρωμές και αποζημιώσεις, αλλά και οι εκκρεμότητες με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ βρίσκονται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των παραγωγών.
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας έχει ήδη αναφερθεί στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, καλώντας τους αγρότες σε συντονισμό και συσκέψεις για τα προβλήματα του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις σε Πλατύκαμπο και Χαλκιάδες.
Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον τόσο στο πρόγραμμα της κυβερνητικής επίσκεψης όσο και στις ενδεχόμενες αντιδράσεις των αγροτών, οι οποίοι ζητούν λύσεις για τη ρευστότητα, το κόστος παραγωγής και τις οικονομικές εκκρεμότητες που επιβαρύνουν τις εκμεταλλεύσεις τους.

xx
