Αυτά είναι τα κινητά με την μεγαλύτερη ακτινοβολία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Αν όχι όλοι, η πλειονότητα των Ελλήνων έχουν ένα smartphone. Ωστόσο, ελάχιστοι κοιτούν της εκπομπή ακτινοβολίας του κινητού πριν προχωρήσουν στην αγορά του.

Ορισμένα εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία και άλλα λιγότερα. Η τιμή της ακτινοβολίας εκφράζεται με το SAR, δηλαδή το ποσό της ενέργειας που αποροφφάται από το κεφάλι ή το σώμα όταν βρισκόμαστε σε επαφή με τη συσκευή ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Οι κατασκευάστριες εταιρίες κινητών τηλεφώνων δίνουν 2 τιμές, μία για το κεφάλι και μία για το υπόλοιπο σώμα. Φυσικά στο κεφάλι είναι εκεί που απορροφάται και η μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας.

Οι μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές όπως έχουν θεσπιστεί σε Ευρώπη είναι 2.0 W/Kg σε 10g ιστού.

Παρακάτω η λίστα με τα κινητά που εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία σύμφωνα με δημοσίευμα του Dnews.

kinita383_eaac6.jpg

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει σημαντική συσχέτιση μεταξύ των τιμών SAR και των πωλήσεων. Οι συσκευές με τις υψηλότερες τιμές SAR δεν είναι απαραίτητα αυτές που έχουν πουλήσει περισσότερο. Για παράδειγμα, το Motorola Edge 30 Pro έχει την υψηλότερη τιμή SAR, αλλά πούλησε μόνο 0,5 εκατομμύρια μονάδες, ενώ το Xiaomi 13 Pro πούλησε 2,0 εκατομμύρια μονάδες, αν και έχει ελαφρώς χαμηλότερη τιμή SAR.

Η πραγματική τιμή ενός μοντέλου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον λιανοπωλητή και τη χώρα. Επιπλέον, οι τιμές των μοντέλων ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Οι τιμές SAR αποτελούν σημαντικό στοιχείο κατά την επιλογή ενός smartphone. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τιμές SAR δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη και ότι δεν είναι πάντα αλήθεια ότι τα μοντέλα με τις υψηλότερες τιμές SAR είναι τα λιγότερο δημοφιλή.xx